خیلی از ما نحوه ذخیرهسازی غذاها و اهمیت آن و همچنین خطرات ناشی از نگهداری نامناسب آگاهی نداریم. طبق اظهارات انجمن رژیم آمریکا، تنها 40 درصد از مصرفکنندگان از نحوه صحیح نگهداری موادغذایی در یخچال در هوای گرم آگاهی دارند. نگهداری موادغذایی در دمای پایینتر از 4 درجه سانتیگراد، میتواند سبب افزایش خطر بیماریهای منتقله از غذا شود.
درواقع مسمومیت غذایی و سایر بیماریهای ناشی از غذا بسیار شایع هستند.
وقتی شک دارید، دور بیندازیدما همیشه نمیتوانیم ناسالم بودن غذاها را از بو یا ظاهرشان تشخیص دهیم. سلامت خود را با شانس به خطر نیندازید. توصیه سازمان غذا و داروی آمریکا این است که وقتی شک دارید دور بریزید و از دور ریختن نترسید.
اگر غذایی بوی نامطبوع یا ظاهر نامناسب گرفته حتما باید دور ریخته شود. هرگز آن را تست نکنید. فقط دور بریزید. کپکهایی که زیر سطح غذا رشد کردهاند و بسیار سمی هستند با چشم قابل رویت نیستند.گاهی ما بخشی از کپکهایی که روی پنیر و میوهها هستند را میگیریم و بقیه آن را مصرف میکنیم حال آنکه برداشتن حتی بخش زیادی از اطراف کپک نمیتواند این اطمینان را در شما ایجاد کند که بقیه آن سالم است.
غذا یا میوه یا پنیر یا هر ماده غذایی دیگر کپک زده باید دور ریخته شود.حتی گاهی لازم است که ظرف حاوی مواد غذایی که کپک زده هم دور ریخته شود.و اما در مورد موادی که دارای ظروف دهن گشاد ذخیره می شوند مثل مرباها. بسیاری از آنها به مدت 2 ماه در یخچال تازه میمانند. بخشی از یخچال برای ذخیرهسازی چاشنی ها طراحی شده، چرا که محتوای اسیدی آنها این مواد را بیشتر از سایر غذاها به آلودگیهای میکروبی مقاوم میکند. اما با گذشتن زمان کیفیت آنها هم کاهش پیدا میکند.
بیایید پیشگیری را به خاطر بسپاریم
نقش ما در ایمنی موادغذایی از همان لحظهای شروع میشود که مغازه یا سوپرمارکت و یا ترهبار را ترک میکنیم. در این صورت باید یک راست به منزل برویم و فورا مواد خریداری شده را ذخیره کنیم. یادمان باشد که حتما برچسب موادغذایی را برای آگاهی از بهترین شیوه ذخیره موادغذایی چک کنیم.حتما دمای یخچال را در 4 درجه یا کمتر و دمای فریزر را در صفر درجه یا کمتر تنظیم کنید. اگر یخچال یا فریزر شما دارای دماسنج است که بهتر در غیر این صورت از یک دماسنج برای تعیین دمای یخچال استفاده کنید.
همیشه دمای یخچال خانه را چک کنید تا از نوسانات آن مطلع شوید مخصوصا وقتی هوا گرم است. اگر دما خیلی بالا رفت حتما آن را مجددا تنظیم کنید.یک نکته مهم دیگر این است که یخچال و فریزر خود را هر از گاهی تمیز کنید. حداقل هفتهای یک بار. دیوارههای جانبی، درها، طبقهها، جامیوهای، جایخی و فریزر حتما باید تمیز شود حتی نوار اطراف در یخچال و لابهلای آن را با دستمالی تمیز کاملا پاک کنید.
0 نظرات:
ارسال یک نظر